Neyyappam (Neyyappam Recipe)



Neyyappam (Neyyappam Recipe)

Neyyappam (Neyyappam recipe)
Neyyappam (Neyyappam recipe) – Neyyappam is a Kerala Special snack.its a very popular and tasty snack. neyyappam is made with rice flour and jaggery in ghee.neyyappam Soft and fluffy on the inside, and delightfully chewy on the outside.

neyyappam
Neyyappam (Neyyappan recipe)

COURSE
Snack
CUISINE
Indian, kerala style

INGREDIENTS
 
250 gm Raw rice (pachari) (പച്ചരി )
150 gm Jaggery (ശർക്കര)
1/4 cup Coconut sliced (അരിഞ്ഞ തേങ്ങ)
1 tsp Sesame seeds (എള്ള്)
3 nos Cardamom powder (ഏലക്ക പൊടി)
1/2 tsp Cumin seed (ജീരകം)
3 pinch Soda powder (സോഡപ്പൊടി)
2 nos Banana(palayankodan pazham) (വാഴപ്പഴം (പാളയങ്കോടൻ പഴം )
1 tbsp Ghee (നെയ്യ്)
Oil (ഓയിൽ) As needed
Water (വെള്ളം) As required
Salt (ഉപ്പ്) To taste

INSTRUCTIONS
 
Soak cleaned raw rice (pachari) for 2 hours. (വൃത്തിയാക്കിയ പച്ചരി 2 മണിക്കൂർ വെള്ളത്തിൽ കുതിരാൻ ഇടുക .)
Fry chopped coconut in ghee. Keep aside.(അരിഞ്ഞ തേങ്ങ നെയ്യിൽ വറുത്തെടുക്കുക.)
Melt jaggery with 1/2 cup water in a low flame and make a thick syrup.(കുറഞ്ഞ തീയിൽ 1/2 കപ്പ് വെള്ളത്തിൽ ശർക്കര ഉരുകി കട്ടിയുള്ള സിറപ്പ് ഉണ്ടാക്കുക.)
Add this to the rice and grind .make a fine batter. The batter should not be too thick or thin.(ഇത് അരിയിൽ ചേർത്ത് ഗ്രൈൻഡ് ചെയ്യുക .ഒരു നല്ല മാവ് ഉണ്ടാക്കുക. മാവ് വളരെ കട്ടിയുള്ളതോ നേർത്തതോ ആയിരിക്കരുത്.)
Add sesame seeds,cumin seeds,chopped coconut fried,Cardamom powder,banana(palayankodan pazham), salt and soda powder to the batter, mix well and keep aside for 2-3 hour.(എള്ള്, ജീരകം, അരിഞ്ഞ തേങ്ങ വറുത്തത്, ഏലക്ക പൊടി,വാഴപ്പഴം (പാളയങ്കോടൻ പഴം ), ഉപ്പ്, സോഡപ്പൊടി എന്നിവ ചേർത്ത് നന്നായി ഇളക്കി 2-3 മണിക്കൂർ മാറ്റി വയ്ക്കുക.)
Heat oil in a deep frying pan, pour a spoonful of batter. deep fry till golden brown.transfer to a paper towel. serve hot with tea.(അടി കട്ടിയുള്ള ചട്ടിയിൽ എണ്ണ ചൂടാക്കുക, ഒരു സ്പൂൺ ബാറ്റർ ഒഴിക്കുക. ഗോൾഡൻ ബ്രൗൺ കളർ ആകുന്നത് വരെ ഫ്രൈ ചെയ്യുക. ഒരു പേപ്പർ ടവലിലേക്ക് മാറ്റുക. ചായയുടെ കൂടെ ചൂടോടെ വിളമ്പുക.)

KEYWORD
Neyyappam, Neyyappam recipe, Snack

Post a Comment

0 Comments